A.H.A. Beijersbergen van Henegouwen

A.H.A. Beijersbergen van Henegouwen

Civielrecht Familierecht Letselschade Sportrecht Strafrecht Verzekeringsrecht

Mr. A.H.A. Beijersbergen van Henegouwen (Axel) is werkzaam als dé civilist binnen ons kantoor. Hij adviseert en procedeert over procesrecht in brede zin, zoals wanprestatie, onrechtmatige daad, ontbinding en beslag. In het bijzonder is hij gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht en voert hij procedures tegen de automobilist die u heeft aangereden, de producent die u verkeerde producten heeft geleverd of de Staat der Nederlanden die een onrechtmatige overheidsdaad heeft gepleegd.

Binnen het verzekeringsrecht houdt Axel zich ook bezig met het bijstaan van cliënten in procedures tegen hun eigen verzekeraar, indien deze om welke reden dan ook geen dekking wil bieden en of wanneer er geschillen bestaan omtrent de polisvoorwaarden. Bezwaren tegen een interne (IVR) dan wel externe (EVR) registratie, zijn eveneens in goede handen bij Axel.

Axel is lid van de Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR)

Naast de civilist binnen ons kantoor, is Axel ook de Sportrecht Advocaat van Utrecht (en omstreken). Diverse sportbonden en verenigingen worden door hem bijgestaan, in een uiteenlopend palet van zaken.

Heeft u een uitnodiging gehad van het Instituut voor sportrechtspraak (ISR) of wilt u een procedure opstarten bij het ISR? Axel heeft een ruime ervaring met het voeren van procedures bij de commissie van het ISR en kan uw belangen op een professionele wijze behartigen.

Axel is van origine een Familierecht Advocaat en staat in die hoedanigheid nog dagelijks cliënten bij. De zaken in zijn familierechtpraktijk variëren van echtscheidingszaken tot aan verbrekingen van samenlevingsovereenkomsten en het vaststellen van een juiste alimentatiebijdrage. Axel is aangesloten bij het IKO en is bevoegd om kinderontvoeringszaken te behandelen.

Axel is sinds 2005 advocaat. Voordat hij zich in 2014 bij ons aansloot, heeft hij zijn carrière opgebouwd bij een tweetal gerenommeerde kantoren in ons land.

Lid van:
Vereniging Sport en Recht;
Centrum Internationale Kinderontvoering;
Lid van de Disciplinaire Commissie KNWU.

Axel is niet in dienst bij Ausma De Jong Advocaten B.V. doch werkt uitsluitend voor zijn eenmanszaak Beijersbergen Van Henegouwen Advocatuur.