200810.03
0

Ausma gekozen tot beste Nederlandse strafpleiter

UTRECHT – De Utrechtse advocaat Willem Jan Ausma is door vakgenoten dit jaar uitgeroepen tot beste strafpleiter van Nederland.

In de verkiezing liet hij grote namen in de advocatuur achter zich zoals de gebroeders Anker, Spong en Korvinus.

Ausma wordt al jaren gezien als een van de nieuwe topadvocaten van de onderwereld. Zo stond hij in 2002 Utrechter Pascal F. bij, nadat hij Nadia van de Ven om het leven had gebracht aan de Weerdsingel. Ook behartigde hij vanuit Nederland de belangen van Amin M., die onlangs in Marokko levenslang kreeg voor de moord op Ilona Németh. Ausma stond terrorismeverdachte Jason W. bij die samen met een handlanger urenlang de Haagse wijk Laak in zijn greep hield, en hij was de raadsman van de afperser van Campina.

De Gouden Zandloper verkiezing was uitgeschreven door de website www.advocatie.nl. Jaarlijks publiceren zij de ‘stand van de advocatuur.’

Collegastrafpleiters droegen Ausma voor. Hij wordt geroemd om zijn moderne, zakelijke uitstraling, zijn vasthoudendheid en zijn pleidooien met een kwinkslag. Maar ook is hij voor veel cliënten mens onder de advocaten.

Ausma noemt het een ‘hele eer’ dat hij vrijdag bij de bekendmaking met de eervolle titel naar huis ging. De strafpleiter betrok onlangs een nieuw pand aan de Maliesingel.

Bron: AD/UN