201703.11
0

Blog Willem Jan Ausma – “Juridisch gemak dient de Mens”

in Weblogs

De beste manier om je als dienstverlener in de klant te verplaatsen is om zelf eens klant te zijn. Niet door het plegen van een misdrijf of strafbaar feit maar in mijn geval had ik een notaris nodig. Het ging om een standaardmodel die op een paar punten op mijn situatie diende te worden aangepast. Dat is iets wat ik eigenlijk net zo goed zelf kan doen mits ik over het juiste model beschik. De tarieven voor dergelijke standaardwerkzaamheden zijn jarenlang kunstmatig hoog gehouden totdat de markt werd opengesteld en er zelfs bij een zogenaamde ‘Hema-notaris’ tegen aanzienlijk lagere prijzen op eenvoudige wijze een testament of samenlevingscontract kan worden verkregen.

Bekijk de hele blog van Willem Jan Ausma op Juridische Hulp Online