Ausma bij goedemorgen Nederland

Ausma bij goedemorgen Nederland

Willem Jan Ausma was te gast bij Goedemorgen Nederland op 18-05-2020. Bekijk het hier: https://www.npostart.nl/goedemorgen-nederland/18-05-2020/POW_04671503

“Wat bezielt jou?”

“Wat bezielt jou?”

Interview met Willem Jan Ausma over wat hem bezielt om zich als advocaat bij te laten scholen tot coach, om verdachten meer empathie bij te brengen.

de Pelmolenweg “het beste van twee werelden”

de Pelmolenweg “het beste van twee werelden”

Advocaat Willem Jan Ausma woonde jaren aan de Pelmolenweg. Het blijft voor hem de mooiste plek van de stad. Heerlijk rustig en op een halve minuut lopen het bruisende Ledig Erf.

Willem Jan Ausma te gast bij WNL op zondag.

Willem Jan Ausma te gast bij WNL op zondag.

Bekijk hier de uitzending van WNL op zondag (8/12/2019) waar Willem Jan Ausma in gesprek gaat over het bijstaan van kroongetuigen en de recente gebeurtenis rondom Derk Wiersum.

Advocaat Willem Jan Ausma:’Een zwijgende verdachte vind ik onverteerbaar’

Willem Jan Ausma wil dat verdachten meer rekening houden met de gevoelens van nabestaanden. Hij is het zat dat ‘zware jongens’ zich beroepen op hun zwijgrecht. Om verdachten wat meer empathie bij te brengen, laat Ausma zich bijscholen tot coach. Lees hier het artikel van Willem Jan in het Algemeen Dagblad.

Blog Willem Jan Ausma – De strafbeschikking advocaat

Naar aanleiding van de nodige kritiek op de strafbeschikking deed onze minister van Justitie en Veiligheid begin april aan de Tweede Kamer de toezegging dat per 1 oktober a.s. iedere verdachte altijd een advocaat krijgt toegewezen bij het uitvaardigen van een strafbeschikking. Meer weten, lees hier de blog van Willem Jan over de strafbeschikking advocaat.