201502.12
0

Steekpartij bij coffeeshop ging om diefstal van drugs

Mensen op straat in Veenendaal hebben deze bloederige steekpartij moeten zien. Dat telt zwaar mee in de straf. Dat stelde officier van justitie dinsdag in de zaak tegen een 29-jarige Leersumer die op 15 augustus een jonge Veenendaler in het gezicht heeft gestoken. De officier beoordeelde het als poging tot zware mishandeling. De officier eiste 7 maanden cel waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Ook wil de officier dat het slachtoffer 1900 euro schadevergoeding krijgt.

De Veenendaalse jongen en de verdachte vertellen allebei een ander verhaal over de ruzie. De politie zag op beelden van een bewakingscamera, dat er een auto stopte bij coffeeshop National in Veenendaal. Een man, de Veenendaler, stapte achterin de auto. Daarna stappen twee mannen uit de auto. Ze vechten verder op straat. Omstanders horen dat het gevecht om geld gaat. De Leersumer slaat er stevig op los. De jonge Veenendaler bloedt. Hij ligt een dag in het ziekenhuis.

De Leersumer vertelde eerste aan de politie dat hij samen met zijn vriendin iets wilde kopen bij de coffeeshop. Opeens was de Veenendaler in zijn auto gesprongen. En de Veenendaler had er als eerste op los geslagen. Daarna was de vechtpartij op straat verder gegaan.

De Veenendaler vertelde aan de politie dat de ruzie ging over een telefoon. De verdachte wilde niet betalen voor een iPhone. De verdachte vertelde later dat het een ruzie was om drugsgeld. Hij had 200 pillen gepikt van een vriend van het slachtoffer. Nu wilden ze geld zien. Daarom was de jonge Veenendaler, een kickbokser, op hem afgestuurd.

De jonge Veenendaler bleek in het gezicht te zijn gestoken met een soort kelnersmes waar een mesje aan zit. Dat had voor een grote bloedende spleet in het gezicht van het slachtoffer gezorgd. De Veenendaler vertelde op de zitting dat hij last heeft van het litteken. In contacten met anderen, ziet hij dat iedereen schrikt van zijn gezicht.

De verdachte lachte zijn slachtoffer midden in zijn gezicht uit na dit verhaal. De verdachte is vaker veroordeeld wegens geweld. Hij is na twee weken voorarrest vrijgelaten. De officier vond dat de man terug moest naar de cel. Advocate Dominique Brouns betoogde dat er sprake was van noodweer. Zij vroeg vrijspraak.

De uitspraak is over twee weken.

Bron: veenendaalsekrant.nl